Vi använder kakor (Cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt. För att optimera ditt användande av vår webbplats använder Värnamo Energi nödvändiga kakor. Se vår kakpolicy för mer information avseende vår användning av kakor
Läs mer om kakor

Du är här: Se våra rekommendationer <> Se generella prislistor <> Teckna elavtal online  <> Info om alla våra elavtal <> Rörligt timpris <> Rörligt månadspris <> Fast pris 1 år <> Vintersäkring

 

Vintersäkring


Vintersäkring kunde tecknas fram t.o.m. 31 oktober. 

Med en vintersäkring hos oss, har du ett bundet elpris i 5 månader, från 1 nov 2023 till 31 mars och därefter övergår avtalet automatiskt i ett rörligt månadsprisavtal fr.o.m. 1 april 2024. 

 

 

Vintersäkring i korthet


  • 5 kalendermånader med bundet fast pris from 1 november 2023 tom 31 mars 2024 (om ditt elnätsbolag tillåter byte)
  • Därefter from 1 april 2024 övergår avtalet automatiskt till rörligt månadspris som löper på tillsvidare en månad i taget.
  • Vintersäkring passar dig som vill ha ett tryggt bundet elpris under vintermånaderna och rörligt elpris under övriga månader.
  • Du kan välja fossilfri eller förnybar el – båda är klimatsmarta alternativ. 

Så här redovisar och debiterar vi vintersäkring


Vintersäkring innebär bundet elpris från och med 1 november 2023 till och med 31 mars 2024, därefter rlrigt elpris från 1 april 2024 och tillsvidare
I vintersäkringspriset ingår kostnad för myndighetsavgifter som till exempel; elcertifikatavgift, ursprungsgarantier, SvK-avgifter, elområdestillägg och moms. Du som har ett vitersäkringsavtal hos Värnamo Energi, har antingen fossilfri el eller förnybar el, för att verifiera var din el producerats köper vi in så kallade ursprungsgarantier. Priset för ursprungsgarantier varierar beroende på vilken elmix du har i ditt fasta elavtal, men kostnaden för ursprungsgarantier är alltid inräknat i ditt fasta avtalspris under hela avtalsperioden. 

Din förbrukning per månad under perioden november till mars multipliceras med vintersäkringspriset och debiteras i efterskott en gång varje månad. Efter 1 april debiteras du för den aktuella månadens förbrukning multiplicerat med var månads gällande rörliga månadspris. Du hittar kopior på dina fakturor på Mina sidor.

Fasta kostnader
Fast årsavgift tillkommer med 480 kronor/år. Vi debiterar del av årsavgiften varje månad och beroende på hur många dagar det är i den aktuella månaden varierar summan, men ligger runt ca 40 kr/månad.

Så ser du förbrukning
Om du loggar in på vår hemsida och går till Mina sidor och fliken förbrukning, ser du hur mycket el du använt per dag.
Du kan även se hur mycket el du använt pers månad på din faktura.
Länk: Se min förbrukning på Mina sidor.
Länk: Se din faktura på Mina sidor.

Relaterade länkar
Länk: Se våra elhandelspristor
Länk: Läs mer om myndighetsavgifter
Länk: Läs mer om elområdestillägg
Länk: Läs om ursprungsgaranterad klimatsmart el

 

Klimatsmart el med Värnamo Energi!


 

Varför ska jag teckna elavtal hos Värnamo Energi?

Det finns flera anledningar till varför det är bra att teckna elavtal hos Värnamo Energi. Framförallt är det tryggt, nära och hållbart! Vi ger dig alltid snabb och personlig service. Våra erbjudanden är ärliga och vi har bra priser. Vi är ett lokalt bolag som verkar där du bor, vi återinvesterar våra vinster i Värnamo kommun samt stöttar det lokala föreningslivet i Värnamoregionen. Hos oss får du mer än bara el!