Vi använder kakor (Cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt. För att optimera ditt användande av vår webbplats använder Värnamo Energi nödvändiga kakor. Se vår kakpolicy för mer information avseende vår användning av kakor
Läs mer om kakor

Bredband från Värnamo Energi


Vi bygger ut fibernätet och erbjuder internetkapacitet i Värnamo kommun.
Bredband från Värnamo Energi ger dig en snabb och driftsäker internetanslutning.

Hur skaffar jag bredband?

För att starta ett bredbandsabonnemang måste bostaden vara ansluten till Värnamo Energis fibernät. På sidan Beställ Bredband kan du enkelt kolla om vi kan leverera bredband till din adress. 

Hur får jag igång mitt bredband?

Har du beställt ett bredbandsabonnemang kan du komma igång och börja använda ditt bredband på det datum som står som startdatum på din beställningsbekräftelse. Det är enkelt att komma igång. Se mer på separat infosida.

Obs! Notera att du inte kan ändra hastighet förrän vi börjat debitera tjänsten. Vi startar alltid debitering vid månadskifte. Det innebär att det kan hända att du kan börja använda ditt bredband innan vi börjat ta betalt för tjänsten. 

Hur mycket kostar en fiberanslutning?

Bor du i lägenhet är det din hyresvärd som bestämmer om huset ska fiberanslutas och hen står i så fall för anslutningsavgiften.

Bor du i villa så varierar anslutningsavgiften beroende på om ditt hus ligger inne i någon av Värnamo kommuns tätorter eller om ditt hus finns ute på landsbygden. På sidan om Fiberanslutning kan du läsa allt om hur det går till att ansluta en fastighet till fibernätet. 

Vad kostar Värnamo Energis bredband per månad?

Pris och valbara abonnemang varierar på olika adresser. Vill du se vad som gäller på just din adress behöver du logga in om du är befintlig kund eller gå till sidan Beställ bredband om du är ny kund. 

Vilka hastigheter finns att välja på?

Du kan växla mellan 10Mbps, 100Mbps, 250Mbps, 500Mbps och 1Gbps. Hos oss får du alltid lika hög hastighet ”in” som ”ut”.

In-hastigheten bestämmer hur snabbt du kan hämta information, tex hur fort det går att ladda hemsidor och få tillgång till den bästa kvalitén på din streaming. Ut-hastigheten avgör hur snabbt du kan skicka iväg stora filer, vilket kan vara särskilt viktigt för dig som jobbar hemifrån och för dig som vill skicka tunga dokument till andra. 

Byt hastighet när du vill!

Hos Värnamo Energi har du under pågående abonnemang rätt att byta hastighet varje dag om du vill. Behöver du lite extra snabbt bredband skruvar du enkelt upp hastigheten om du loggar in på Mina sidor. Vill du senare justera ner hastigheten (och minska kostnaden), så loggar du in igen och skruvar ner hastigheten. Du kan ändra hastighet en gång per dygn. Flexibelt och smart! Hos Värnamo Energi kan du välja hastighet efter dagsbehov.

Alltid obegränsad surfmängd!

Hos Värnamo Energi har du alltid fri surfmängd! Det betyder att du kan använda din internetuppkoppling precis hur mycket du vill, eftersom surfpotten är helt obegränsad i alla våra abonnemang.

Hos en del andra bredbandsleverantörer kan surfmängden vara begränsad. Om man hos en sådan leverantör har ”surfat för mycket” (dvs laddat ner för mycket filer, tittat på för många filmer, etc) så kan den tillåtna surfpotten ta slut och då kan man inte surfa eller använda appar mer förrän surfmängden fyllts på igen. 

Måste man välja Värnamo Energi?

Om du som privatperson anslutit din fastighet till Värnamo Energis fibernät, eller om du bor i en lägenhet där fastighetsvärden anslutit huset till Värnamo Energis fibernät, då kan du starta något av Värnamo Energis bredbandsabonnemang.

Som privatperson kan du inte välja att en annan internetleverantör ska leverera internettjänst i Värnamo Energis fibernät. 

Värnamo bland de bäst fiberutbyggda kommunerna i hela Sverige!

Värnamo Energi erbjuder idag bredband via eget fibernät i utbyggda områden inom Värnamo kommun. Idag har 99,5% av invånarna i kommunen möjlighet att ansluta till fibernätet. Värnamo ligger därmed i toppen bland kommuner med hög fibertäckning. Hela kommunen har erbjudits fiberanslutning och vi jobbar nu med förtätningar. Källa PTS (Post och Telestyrelsen) årlig bredbandsstatistik. Fiberutbyggnaden i landsbygdsområdena har delfinansierats av Europeiska jordbruksfonden för Landsbygdsutveckling samt av fonden NextGenerationEU.

Länk: Europeiska jordbruksfonden för Landsbygdsutveckling.

Länk: Europeiska fonden NextGenerationEU

Bredband Driftinformation

Värnamo Energi har ett högklassigt, modernt fibernät, byggt för att kunna tillhandahålla hög internetkapacitet och för att klara olika typer av yttre driftsstörningar. Även om vi alltid gör vårt yttersta för att upprätthålla högsta leveranssäkerhet, så kan det oförutsedda hända. Skulle en störning inträffa så hittar du alltid vår senaste driftinformation här på hemsidan.

Hjälp & Support

Om din bostad är ansluten till Värnamo Energis fibernät och du har ett bredbandsabonnemang hos oss, kan du enkelt komma igång och använda din internetanslutning. Under Bredbands-supportsidan hittar du små korta instruktionsfilmer och länkar till sidor med praktiska installationstips och goda råd hur du surfar snabbt och säkert.