Vi använder kakor (Cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt. För att optimera ditt användande av vår webbplats använder Värnamo Energi nödvändiga kakor. Se vår kakpolicy för mer information avseende vår användning av kakor
Läs mer om kakor

Du är här:  Info om vårt Bredband <> Läs om vårt Bredband <> Läs om Fiberanslutning

 

Fiberanslutning


Många fastigheter som finns inom Värnamos fibertäckningsområde kan anslutas till vårt fibernät. Du ser direkt om du kan beställa bredband, om du anger din adress på sidan Beställ Bredband.

Flerfamiljshus (lägenhet)

Fiber Anslutningavgift hyresvärd   Begär offert
Fiber Anslutningsavgift hyresgäst  från 0 kr

I lägenhet i flerfamiljshus bekostas fiberanslutningsavgiften av hyresvärden. Be din hyresvärd kontakta Värnamo Energi för offert. Den enskilde hyresgästen betalar ingen anslutningsavgift, men debiteras enligt offert en månadskostnad för Bredbandet som varierar beroende på vad som avtalats med hyresvärden. Länk: Bredband Prislistor

Enfamiljhus (villa)

Fiber Anslutningavgift Villa Inom tätort   7.900 kr*
Fiber Anslutningsavgift Villa Landsbygd  från 19.900 kr*
Anslutningsavgift Ny kund i
fiberanslutet hus
 0 kr*

 

Fiberanslutningsavgiften för villa varierar beroende på om ditt hus finns inom tätort eller på landsbygd. Om du anger din adress på sidan Beställ Bredband och därefter klickar beställ så kommer du på första steget i beställningen se vilken anslutningsavgift som gäller för just din adress. OBS! När en ny ägare flyttar in i ett hus som redan är fiberanslutet sedan tidigare, är anslutningsavgiften 0 kr. Länk: Beställ Bredband

* Vid anslutning till fibernätet startas automatiskt ett abonnemang på minimum 10 Mbps med 12 kalendermånaders bindningstid och 1 kalendermånads uppsägningstid. Hastigheten kan under pågående abonnemang både höjas och sänkas. Månadskostnad för bredbandsabonnemang tillkommer. Länk: Prislistor Bredband

Kommunalt bidrag vid fiberanslutning av Villa

Privatpersoner och hushåll inom Värnamo kommun som efter 1 januari 2012 anslutit sin fastighet till ett fibernät kan av kommunen få bidrag för viss del av anslutningsavgiften.

Minsta anslutningsavgift som berättigar till bidrag är 10 000 kr. För fastigheter där anslutningsavgiften överstiger 10 000 kr men understiger 30 000 kr utgår kommunalt bidrag med 50% av kostnaden som överstiger 10 000 kr.

Kommunalt bredbandsbidrag ansöker du om själv på Värnamo kommuns hemsida där du även kan läsa mer om villkoren som krävs för bidrag, samt om hur det går till att ansöka om kommunalt bredbandsbidrag. Länk: Värnamo kommun kommunalt bidrag vid fiberanslutning.

Följande ingår i fiberanslutningsavgiften

För utvändig installation; Tomrör, fiberkabel, söktråd, märkband och galvat kabelskydd till fasaden.

För invändig installation; Fiberuttag samt en kombinerad Data-/TV-konverter. Router ingår ej.

Du gräver själv, eller bekostar själv grävning av en så kallad kabelränna där du lägger ner tomrör, söktråd och märkband. När kabelrännan är klar kontaktar du oss, så ombesörjer vi installationen av de prylar som ingår i anslutningsavgiften. Vill du göra ytterligare installationer inne i din fastighet, tex bygga dataskåp, komplettera med trådlöst eller kabeldraget datanätverk, bygga internt TV-antennnät, så ombesörjer du detta själv, det ingår inte i fiberanslutningsavgiften.

Länk: Så kommer du igång med Bredband
Länk: Så kommer du igång med TV-tjänsten 

När ska jag gräva min kabelränna?

Efter att du beställt fiberanslutning tar det ett tag att handlägga ditt ärende. Vi återkopplar till dig med ett bekräftelsebrev som innehåller information om vem som kommer utföra din fiberinstallation. Det kan ta allt i från 1 arbetsdag upp till flera veckor innan du får detta informationsbrev. Detta beror på att det tar olika lång tid att handlägga din beställning beroende på var din fastighet finns. Först efter att du fått detta infobrev är det dags för dig att gräva din kabelränna.