Vi använder kakor (Cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt. För att optimera ditt användande av vår webbplats använder Värnamo Energi nödvändiga kakor. Se vår kakpolicy för mer information avseende vår användning av kakor
Läs mer om kakor

Du är här: Se våra rekommendationer <> Se generella prislistor <> Teckna elavtal online  <> Info om våra elavtal <> Anvisningspris

Anvisningspris


Har du glömt att teckna elavtal? Om du INTE tecknar något elavtal och köper el till en bostad i Värnamo elnätsområde så får du Anvisningspris. Du kan även få Anvisningspris om du tidigare haft ett fast elavtal hos Värnamo Energi där avtalstiden löpt ut och du INTE tecknat ett nytt elavtal, trots att vi skickat en skriftlig påminnelse till dig om att elavtalet upphört.

Anvisningspris är ett tillsvidarepris som du får tills du själv aktivt tecknat ett avtal. Anvisningspris är ofta dyrare än ett "riktigt" elavtal, så vi rekommenderar att tecknar ett avtal. Att teckna elavtal är lätt och tar bara några minuter.

 

Anvisningspris i korthet


Så här fastställer vi anvisningspriset


Anvisningspris
Vårt anvisningspris är en form av fast elpris, som baseras på hur vi förutspår att marknaden kommer att bete sig. Just nu är det väldigt osäkert läge och elmarknaden svänger väldigt mycket, vilket innebär att anvisningspriset är mycket högt. Ett anvisningspris gäller tills du tecknat ett riktigt elavtal. I anvisningspriset ingår myndighetsavgifter, elcertifikatsavgift och vårt påslag. Du som köper din el till anvisningspris hos Värnamo Energi, får förnybar, miljöriktig el som producerats av vattenkraft, vindkraft eller sol. För att verifiera detta köper vi in så kallade ursprungsgarantier. Kostnaden för ursprungsgarantier är inräknade i anvisningspriset.
From 2023-05-01 är anvisningspriset 362,50 öre/kWh inkl moms exkl fast årsavgift.

Fasta kostnader
Fast årsavgift tillkommer med 650 kronor/år. Vi debiterar del av årsavgiften varje månad och beroende på hur många dagar det är i den aktuella månaden varierar summan, men ligger runt ca 54 kr/månad.

 

Alltid grön el med Värnamo Energi!


Oavsett vilket elavtal du tecknar hos oss på Värnamo Energi, så får du ALLTID förnybar el från Vattenkraft, vindkraft eller Sol.