Vi använder kakor (Cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt. För att optimera ditt användande av vår webbplats använder Värnamo Energi nödvändiga kakor. Se vår kakpolicy för mer information avseende vår användning av kakor
Läs mer om kakor
01 juli 2023

En sommar full av aktivitet

UTDRAG UR LEDAREN KUNDTIDNING NR 2 2023


Sommar, sol och semester står för dörren. Som vanligt konstaterar jag ”var tog den här våren vägen?” I den senaste kundtidningen stod jag och skottade snö i gnistrande vinterlandskap.

Vi var då mitt inne i det som kallades ”Energikrisen” med extremt höga elpriser och risk för elbrist. Många följde uppmaningen att spara på elen och det bidrog till att vi inte hamnade i situationen att elen inte räckte till. Även om elpriserna är lägre i genomsnitt är det fortfarande väldigt stora skillnader i elpriserna mellan olika dagar och timmar på dygnet. I tidningen förklarar vi varför elpriserna svänger så kraftigt och redovisar marknadsanalytikernas tro på framtida elprisutveckling. När elhandelspriserna är höga kostar det mer för elnätsbolagen att överföra el till kunderna och i vintras behövde vi höja elnätsavgiften.

Nu har elpriserna sjunkit och vi kommer därför sänka Värnamo Elnäts nätavgifter from 1 juli. Tiden går fort när man har roligt och när man har mycket att göra. Elnätet står inför många utmaningar och vi lägger stora resurser för att anpassa nätet som ska klara att ge effekt till nybyggnation av bostäder, skolor och företag och snabbladdare till elbilar. Antalet solceller på hustaken ökar snabbt och den solenergin som produceras ska tas emot av elnätet. Alla våra elnätskunder ska till årsskiftet få nya elmätare och arbetet pågår för fullt med att byta 11 000 elmätare. Har vi inte redan varit hos dig så kommer vi i höst.

Under sommaren gräver vi fjärrvärme på flera platser. Vanligtvis är fjärrvärmen inte synlig, den bara fungerar – men just nu är den faktiskt väl synlig längs Sveavägen där vi bygger ny fjärrvärme. Ett stort projekt som kommer pågå till långt in i höst. Även våra små vänner bin och insekter har en stressig period med att utföra ett viktigt jobb att pollinera växter. För att hjälpa dem kommer vi sätta upp ett stort antal bi- och insektholkar invid våra bredbandsnoder runt om i kommunen. Detta är en liten del i vårt hållbarhetsarbete som syftar till att öka biologiska mångfald. Du kan läsa mer om vårt hållbarhetsarbete i tidningen och i vår hållbarhetsredovisning på vår hemsida.

Nu hoppas jag att du kan njuta av sommaren oavsett om du har ledigt och vill streama tv i hängmattan eller om du ska jobba i sommar - vi ser till att el, värme, bredband och tv funkar! Vi hoppas att du är nöjd med våra tjänster. Dina och alla andra kunders synpunkter är oerhört viktiga för vårt utvecklingsarbete. Just nu genomför vi en kundundersökning där vi ringer upp ett stort antal kunder. Skulle du inte bli uppringd, kan du självklart kontakta oss själv, vi vill gärna höra din åsikt. För dig som vill passa på att bada i sommar, skickar vi med en badkupong som gäller för fri entré på Värnamo badet.

Vi önskar dig en skön sommar!
/ Malin Classon