Vi använder kakor (Cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt. För att optimera ditt användande av vår webbplats använder Värnamo Energi nödvändiga kakor. Se vår kakpolicy för mer information avseende vår användning av kakor
Läs mer om kakor

Datakonverter i Villa


För att ansluta till internet och komma igång med Värnamo Energis bredband i en villa, behöver du ha en Datakonverter. Datakonverter finns i olika modeller. Datakonverter ingår när du beställer fiberanslutning.

Villken modell du har beror på vilket år din villa anslöts till fibernätet. Var det väldigt många år sedan din villa anslöts till fibernätet och du vill höja hastigheten över 100 Mbps, kan du behöva byta ut din datakonverter till en nyare modell. I så fall skickar vi en ny med posten som du själv sedan monterar upp på väggen bredvid ditt befintliga fiberuttag.

Kombinerad Data-/TV-konverter

Kombinerad Data-/TV-konverter används vid alla nya fiberanslutningar sedan hösten 2019. Med den nya kombinerade modellen kan du både surfa och se på TV. 

Separat Datakonverter "Raycore"

Separat Datakonverter av märke "Raycore" används i villor som anslutits till fibernätet 2015 - 2018. Den klarar 1 Gbps hastighet, men vill du se på TV behöver du en separat TV-konverter bredvid.

Äldre modeller Datakonverter

Exempel på hur äldre modeller av Datakonverter kan se ut. Har du en av dessa kan det hända att du behöver byta den för att kunna beställa hög hastighet eller börja se på TV-tjänsten.