Vi använder kakor (Cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt. För att optimera ditt användande av vår webbplats använder Värnamo Energi nödvändiga kakor. Se vår kakpolicy för mer information avseende vår användning av kakor
Läs mer om kakor

Du är här: Kundservice <> Fakturafrågor <> Kivra

 

Om Kivra


Kivra är en digital brevlåda där du kostnadsfritt kan samla fakturor och viktiga dokument från myndigheter och företag. Om du har en digital Kivra-brevlåda, kommer vi automatiskt skicka din faktura digitalt direkt till din Kivra-brevlåda, istället för att skicka en pappersfaktura med posten. Du väljer själv om du vill betala din faktura direkt i Kivra, eller om du bara vill använda Kivra som en digital brevlåda och betala fakturan manuellt.

Så skaffar du Kivra


Om du har ett mobilt bankid är det enkelt att skaffa en digital Kivra-brevlåda. Gå in på Kivras hemsida www.kivra.com och klicka på Registrera dig.

 1. OBS! När du skaffat ett Kivra-konto kommer per automatik ALL din myndighetspost och även många företags fakturor att hamna i din digitala Kivra-brevlåda. Om du INTE vill att ett visst företags post / fakturor ska hamna i Kivra-brevlådan måste du själv ange detta i dina Kivra-inställningar.

 2. OBS! Har du sedan tidigare valt att få din Värnamo Energi-faktura som E-faktura, så kommer du INTE att få Värnamo Energi-fakturan i Kivra-brevlådan, utan precis som tidigare så kommer fakturan hamna i din internetbanks fakturainkorg. Läs mer på vår hemsida om E-faktura.

Så gör du om du INTE
vill att Värnamo Energi-fakturan ska hamna i Kivra!


Om du har skaffat en Kivra-brevlåda kommer din Värnamo Energi-faktura automatisk hamna i din digitala Kivra-brevlåda.

Gör så här om du vill FÖRHINDRA att Värnamo Energi fakturan hamnar i Kivra: 

 1. Gå till www.kivra.se eller öppna Kivra-appen.
 2. Logga in
 3. Klicka på Meny eller Mer
 4. Klicka på inställningar
 5. Klicka på Avsändare
 6. Skriv Värnamo Energi i sökrutan
 7. Klicka på Värnamo Energi när det kommer upp i söklistan.
 8. Klicka ur bocken jämte Värnamo Energi.
 9. Svara ok på meddelandet
 10. Klart!

När du gjort ovan kommer du INTE få några fler fakturor eller digitala utskick från Värnamo Energi i din Kivra-brevlåda. Skulle du ångra dig och vilja ha faktura i Kivra igen längre fram, går du bara in i Kivra-inställningarna igen och återställer bocken vid Värnamo Energi.

Hur vet jag att det kommit fakturor till Kivra?


På en vanlig dator kan du gå in på www.kivra.com och logga in så ser du all post som hamnat i din Kivra-brevlåda. Posten sorteras under respektive ansluten myndighet / företags logotyp. Om du har en smart mobiltelefon kan du ladda ner Kivras app och därefter se din post om du loggar in i mobilappen.

Hur betalar jag fakturor som hamnat i Kivra?


Värnamo Energi fakturorna som hamnar i din digitala Kivra-brevlåda kan du antingen betala direkt i Kivra eller betala manuellt. På fakturan anges fakturabeloppet samt förfallodag. Gå in på www.kivra.com om du vill läsa hur du gör för att betala direkt i Kivra-appen.

Vad händer om jag missar att betala min Kivra-faktura?


Om du missat att betala din Värnamo Energi faktura som hamnat i din digitala Kivra-brevlåda, kommer en betalningspåminnelse i pappersform att skickas ut med posten. Påminnelsefakturan måste du betala manuellt.

Fördelar med Kivra


Det finns många fördelar att ha en Kivra-brevlåda.

 • Deklarationen, fakturor, kreditupplysningar mm från företag & myndigheter hamnar på ett ställe
 • Du hittar snabbt bland dina viktiga papper
 • Dokumenten är tillgängliga när du än behöver dem
 • Säkrare än vanlig post
 • Bra för miljön och dessutom helt gratis för dig som kund!

Frågor om fakturor i Kivra?


 1. Har du funderingar kring hur Kivra fungerar, ska du i första hand vända dig till www.kivra.com

 2. Har du frågor gällande innehållet i en Värnamo Energi faktura som hamnat i Kivra, så kontaktar du Värnamo Energi.