Vi använder kakor (Cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt. För att optimera ditt användande av vår webbplats använder Värnamo Energi nödvändiga kakor. Se vår kakpolicy för mer information avseende vår användning av kakor
Läs mer om kakor

Användarguide
Google TV med chromecast


Se film som beskriver hur FinnvedenMedia-appen fungerar med en Google TV med chromecast. 
OBS! För att streama FinnvedenMedia behöver din Google TV med chromecast vara uppdaterad till version X.X eller senare. 

Vad menas med en Google TV?

En Google TV med chromecast är ett exempel på en streamingenhet, som du kan ansluta till en tv-apparat och använda för att streama (casta) Finnveden Medias kanaler. Du behöver tillgång till internet samt att din tv-apparat måste vara så pass ny att det går att casta till den (se din tv-apparats instruktionsbok). I filmen ovan berättar vi hur FinnvedenMedia-appen ser ut när du använder en Google TV med chromecast. Längre ner på denna sida ser du stillbilder som visar hur det ser ut på din tv-skärm, om du använder en Google TV med chromecast. Värnamo Energi säljer inte tv-apparater, Google TV-enheter eller andra streamingenheter, dessa köper du själv. Har du funderingar kring hur din Google TV med chromecast, eller din tv-apparat fungerar bör du kontakta den återförsäljare du köpt dem av.

Hemvyn - Google TV med chromecast

I "Hemvyn", se bild ovan, kan du forsätta titta på senast spelade program eller använda sökikonen för att leta upp ett valfritt program. Du ser en lista på dina senast spelade kanaler. Du kan redigera din användarprofil. Du kan gå vidare till vyn "TV" som visar alla kanaler eller vyn "TV Guide" som visar alla program. Använd "husknappen" på din fjärrkontroll för att se hemvyn. Använd "pilknappen" för att sedan kunna välja en annan vy. 

TV Guide (programvy) - Google TV med chromecast

I vyn "TV Guide", se bild ovan, ser du alla program. Scrolla höjdleds eller sidleds med hjälp av fjärrkontrollen för att se mer. Program med blå bakgrund kan spelas just nu. Program med svart bakgrund "till vänster om blåa" kan spelas nu och 7 dagar bakåt. Välj med fjärrkontrollen för att börja spela dessa. Program med svart bakgrund "till höger om blåa" kan inte spelas ännu.

TV (vy med kanallista) - Google TV med chromecast

I vyn "TV", se bild ovan, ser du dina kanaler. Du kan scolla upp och ned med hjälp av fjärrkontrollen för att se hela kanallistan. Om du väljer en kanal kommer det program som visas i den kanalen just nu att börja spelas, "mittenknappen" på fjärrkontrollen bekräftar ditt val. 

När ett program spelas - Google TV med chromecast

När du börjat spela ett program, se bild ovan, visas programmet i helskärmsläge. Program startas / pausas med fjärrkontrollen, klicka med mittenknappen. 

När ett programspelas, kan du ta fram kanalistan om du sveper uppåt med fjärrkontrollen. Om du sveper neråt med fjärrkontrollen visas programlistan.

Inställningsvyn - Google TV med chromecast

I vyn Inställningar, se bild ovan, kan du justera videokvaliteten, textning, ändra profilnamnet, lägga till / ta bort användare, logga ut från appen, mm

Så här ser en Google TV med chromecast ut

Villkor för att kunna streama kanaler i FinnvedenMedia-appen


Möjlighet att streama kanaler i Finnveden Media-appen gäller enbart kunder som har ett pågående abonnemang på Finnveden Medias Grundpaketet (antingen ett eget villabonnemang eller tillgång till Grundpaketet via sin hyresvärd), samt att man har ett pågående abonnemang på programkort. Du behöver även ha tillgång till internet samt ha en valfri streamingenhet som FinnvedenMedia-appen laddas ner i. Exempel på streamingenehet: en android mobil, eller en iPhone, eller en android surfplatta, eller en iPad, eller en tv-apparat som ansluts via en Google TV med chromecast eller en Apple TV (vid casting måste tv-apparaten vara så pass ny att det går att casta till den, se din tv-apparats instruktionsbok. Värnamo Energi säljer inte streamingenheter eller tv-apparater, detta köper man själv. Fast internetabonnemang inom Värnamo kommun kan köpas till från Värnamo Energi (ingår ej i streamingtjänsten).