Dubbeltunerbox - tillval till din TV-tjänst


Hur beställer man dubbeltunerbox?

Dubbeltunerbox säljs tillsammans med programkort. Gå till sidan om Programkort för att beställa dubbeltunerbox. Du kan även beställa dubbeltunerbox samtidigt som du lägger till kanaler under sidan TV-kanaler.

Har du redan ett programkort och bara vill köpa en dubbeltunerbox utan att köpa ett nytt programkort (du vill ersätta mottagningsutrustning du har hemma sedan tidigare) – då måste du kontakta kundtjänst som hjälper dig administrera köpet manuellt, då ditt befintliga programkort måste knytas om manuellt till den nya dubbeltunerboxen. Kontakta kundtjänst om du vill ha personlig hjälp, vi hjälper dig gärna.


Måste man ha dubbeltunerbox?

För att titta på Bas-paketets kanaler digitalt eller för att se HD-sändning, samt för att kunna välja till fler kanaler från Värnamo Energis extra kanalutbud, så måste du ha ett programkort. Du behöver även ha en mottagningsutrustning (antingen en CA-modul eller en <udigitalbox eller en dubbeltunerbox) att stoppa programkortet i.

  • Dubbeltunerbox och programkort används främst av dig som har en ”tjock-TV” eller en äldre ”platt-TV” som INTE stödjer CI+, MPEG4 eller HD.
  • Dubbeltunerbox och programkort kan även användas av dig som har en nyare ”platt-TV” som saknar inbyggd inspelningsfunktion. Med dubbeltunerbox och en separat hårddisk kan du nämligen spela in kanaler. Tack vare att dubbetunerboxen har två tunerhuvuden kan du spela in en kanal samtidigt som du tittar på en annan kanal.

På sidan om TV-installation får du tips och goda råd hur du kan kontrollera vilka tekniska förutsättningar din TV-apparat har, se rubriken Kontrollera dina TV-apparater.


Hur mycket kostar en dubbeltunerbox?

Dubbeltunerbox kostar 2 495 kr/st i engångsavgift. Dubbeltunerboxen är din egendom. Du behöver även ha ett programkort. Kostnad för programkort tillkommer. Ska du spela in behöver du även ha en separat hårddisk. Kostnad för separat hårddisk tillkommer.


Vilka fördelar / nackdelar finns det med dubbeltunerbox?

  • Med programkort och dubbeltunerbox kan du se alla kanaler du abonnerar på digitalt, oavsett vilken sorts TV-apparat du har. Du kan även när som helst lägga till och ta bort extra kanalutbud, genom att logga in på sidan TV Kanaler.
  • Med programkort och dubbeltunerbox och en separat hårddisk kan du spela in en kanal och samtidigt titta på en annan kanal, tack vare att dubbeltunerboxen har två tunerhuvuden.
  • Om du väljer att se dina kanaler via en dubbeltunerbox, så får du två fjärrkontroller. Dels din TV-apparats fjärrkontroll som du sätter av/på TV-apparaten med, och dels en fjärrkontroll till dubbeltunerboxen, som du växlar kanal med.
  • En dubbeltunerbox ansluts vid sidan om TV-apparaten. Se tips och goda råd på sidan om TV-installation under rubriken Installera Programkort och Digitalbox.