TV - Anslutningsavgifter

Värnamo Energis avgifter för anslutning till TV-nätet beror på hur och när du kopplar in TV-tjänst.
Se även sidan TV-anslutning där du hittar detaljerad information om hur det går till rent praktiskt att ansluta till Värnamo Energis fiber-TV-tjänst. Samt sidan TV Kanaler där du hittar prisuppgifter på de kanalpaket vi erbjuder.

Kontakta kundtjänst om du har frågor om vår TV-tjänst – vi hjälper dig gärna!

TV Anslutningsavgift flerfamiljshus (lägenhet)


Anslutningsavgift för hyresvärdBegär offert
Anslutningsavgift för hyresgäst från 0 kr

Visa mer info om anslutningsavgift i flerbostadshus >

För boende i lägenhet i flerfamiljshus bekostas TV-anslutningsavgiften av hyresvärden. Be din hyresvärd kontakta Värnamo Energi för offert. Den enskilde hyresgästen betalar ingen anslutningsavgift, men debiteras enligt offert en månadskostnad för TV Bas-paketet som varierar beroende på vad som avtalats med hyresvärden. Månadskostnad för eventuella tillval som tex programkort eller extra tilläggskanalpaket kan tillkomma. Se aktuella valbara tilläggskanalpaket på sidan TV Kanaler.


< dölj extra text

TV Anslutningsavgift enfamiljhus (villa)


Vid samtidig fiberanslutning och TV-anslutning0 kr*
I efterskott i fiberansluten fastighet med befintlig TV-konverterkr
I efterskott i fiberansluten fastighet UTAN TV-konverter875 kr

Visa mer info om anslutningsavgift i villa >

För att se TV i villa behövs en TV-konverter. Om du bor i en villa som redan har en TV-konverter debiteras ingen TV-anslutningsavgift när du startar ett TV-abonnemang.

Vid start av TV-tjänst i villa, tillkommer alltid månadskostnad för TV Bas-paketet i minimum 12 månader. Eventuella tillval som programkort, mottagningsutrustning och extra kanaler tillkommer och debiteras enligt gällande prislista, se sidan TV kanaler.

* I fastighet som inte varit ansluten till fibernätet förut, tillkommer anslutningsavgift för fiberanslutning samt månadskostnad för bredband i minimum 12 månader enligt gällande prislista, se sidan Bredbandsabonnemang.


< dölj extra text

Följande ingår i TV-anslutningsavgiften Villa


För invändig installation; TV-konverter.


Visa mer info om TV-anslutning >

A. Vid samtidig beställning av både fiberanslutning och TV-anslutning i fastighet som INTE varit ansluten till Värnamo Energis fibernät tidigare, så gräver du som fastighetsägare själv en så kallad kabelränna där du lägger ner tomrör, se beskrivning på sidan Fiberanslutning – så får du bredband via fiber. När kabelrännan är klar kontaktar du oss, så ombesörjer vi installationen av de prylar som ingår i fiber- och TV-anslutningsavgiften. Se även sidan fiberanslutningsavgift. Vill du göra ytterligare installationer (bygga TV-nät) inne i din fastighet, bekostar och ombesörjer du detta själv. Se tips och goda råd under sidan TV-installation.

B. Vid beställning av TV-anslutning i efterskott i en fastighet som redan är ansluten till fibernätet OCH som redan har TV-konverter färdiginstallerad i huset, se sidan Din TV-konverter så debiteras ingen TV-anslutningsavgift. Vid start av TV-tjänst betalar du endast månadskostnad för TV Bas-paketet samt för eventuella tillval som tex programkort, mottagningsutrustning eller extra TV kanaler. Vill du göra ytterligare installationer (bygga TV-nät) inne i din fastighet, bekostar och ombesörjer du detta själv. Se tips och goda råd under sidan TV-installation.

C. Vid beställning av TV-anslutning i efterskott i en fastighet som redan är ansluten till fibernätet, men som INTE har någon TV-konverter, så debiteras en engångs TV-anslutningsavgift som motsvarar kostnaden för TV-konvertern. TV-konvertern installerar du själv. Se sidan Din TV-konverter samt även sidan TV-anslutning. Vill du göra ytterligare installationer (bygga TV-nät) inne i din fastighet, bekostar och ombesörjer du detta själv. Se tips och goda råd under sidan TV-installation.


< dölj extra text