Elnätsabonnemang


Elnätsabonnemang
– Befintlig elnätskund:

  • Om du har loggat in och om du är elnätskund hos Värnamo, så blir information om ditt befintliga elnätsabonnemang synligt ovanför den blåa textrutan på denna sida. 
  • På denna sidan hittar du även information om hur du kan ändra ditt befintliga elnätsabonnemang, till exempel: byta säkringsstorlek, dela upp abonnemang, slå ihop abonnemang eller permanent avsluta ett abonnemang.

Elnätsabonnemang
– Ny elnätskund i elansluten bostad:

  • Ska du flytta in i en bostad som redan är elnätsansluten, då beställer du enklast ett elnätsabonnemang genom att göra en Flyttanmälan.

Elnätsabonnemang
– Helt ny elanslutning:

  • Vill du ha el till en helt ny bostad / fastighet som inte är ansluten till elnätet, då ska du beställa en ny elanslutning.

Om Värnamo elnätsområde

För att få el till din bostad måste du anlita ett elnätsbolag som transporterar (överför, distribuerar) elen. För detta råder lokala monopol. Som kund är du hänvisad till det elnätsbolag (den eldistributör) som äger rättigheten att transportera (överföra, distribuera) elen där din bostad / fastighet finns. Du anlitar ett elnätsbolag genom att starta ett elnätsabonnemang. Finns bostaden / fastigheten i Värnamos elnätsområde är det Värnamo Elnät du ska kontakta för att starta ett elnätsabonnemang.


Elöverföring till rätt pris!

Oavsett vilket elnätsabonnemang du har hos oss, så transporterar vi alltid elen hem till din bostad på ett driftsäkert och hållbart sätt – och dessutom till ett bra pris. Värnamo Elnäts elnätsavgifter ligger under rikssnittet och motsvarar de kostnader vi har för att bibehålla ett driftsäkert, stabilt elnät. Jämför elnätsavgifter.


Hur stor elförbrukning har du?

Är du redan elkund hos oss hittar du statistik över just din elförbrukning på sidan Förbrukningsstatistik.


Frågor om elnätsabonnemang?

Kontakta kundtjänst om du vill ha personlig hjälp med elnätsabonnemang. Vi hjälper dig gärna!