Info, Bredband, Ny prislista, Nya hastigheter from 2020-10-01


Viktig information, 1 oktober ändras bredbandsprislistan för privatkunder & föreningar

From 1 oktober justeras vår prislista för bredband för både befintliga och nytillkommande privatkunder samt för mindre föreningar. Det som sker är att 100 Mbps-tjänsten får ett sänkt pris. 25 Mbps-tjänsten och 50 Mbps-tjänsten utgår och ersätts automatiskt med 100 Mbps-tjänsten. 10 Mbps-tjänsten och 250 Mbps-tjänsten får ett högre pris. Två nya hastigheter, 500 Mbps och 1 Gbps lanseras. Förändringarna träder i kraft den 1 oktober. De justerade priserna och hastigheterna kommer vara synliga på vår hemsida först efter den 1 oktober.


 


Hur påverkar ändringarna mig som befintlig bredbandskund?

Förändringarna gäller enbart  för privata kunder samt mindre föreningar. För vissa av dessa berörda bredbandskunder innebär den nya prislistan att de kommer få ett förändrat månadspris och/eller en förändrad hastighet. Kunder som berörs av förändringarna har aviserats särskilt med brev eller per e-post, eller via muntlig information i samband med beställning.


Hur ser man vilken hastighet man har? Hur ser jag mitt bredbandspris?

Om du är befintlig kund och loggar in på vår hemsida idag, ser du din nuvarande hastighet och ditt nuvarande pris på sidan om Bredbandsabonnemang. Först efter den 1 oktober visas den hastighet och det pris som kommer gälla för dig efter den första oktober. Befintliga privatkunder som kommer beröras av ändrat pris / ändrad hastighet har även aviserats särskilt med brev eller per e-post eller fått muntlig information i samband med sin beställning.


25 Mbps och 50 Mbps utgår 1 oktober! Varför försvinner 50 och 25 Mbps? Vad händer med kunder som har 25 Mbps eller 50 Mbps?

För samtliga privatkunder gäller att: Efter den 1 oktober kommer både 25 Mbps-tjänsten och 50 Mbps-tjänsten att utgå och automatiskt ersättas med 100 Mbps-tjänsten. Detta innebär att befintliga 25 Mbps-kunder och 50 Mbps-kunder kommer få ett högre pris än vad de hade innan, med start from 1 oktober. 25 och 50 Mbps utgår för att nya högre hastigheter kommer lanseras den 1 oktober.


Jag har 25 Mbps eller 50 Mbps och jag vill INTE bli flyttad till 100 Mbps hur gör jag då?

Om kunder med 25 och 50 Mbps INTE vill bli flyttade till 100 Mbps-tjänsten den 1 oktober, så kan de byta till 10 Mbps-hastigheten som har ett lägre pris, eller säga upp sitt avtal senast den 30 september.


Nyhet! 100 Mbps tjänsten får ett lägre pris

För nya och befintliga ”Privatkunder med villa-bredbandsavtal” och ”Privatkunder med lägenhets-bredbandsavtal” gäller att: 100 Mbps-tjänsten kommer få en lägre månadskostnad (100 Mbps-tjänsten sänks med 46 kr/mån). De nya priserna blir synliga på hemsidan först efter den 1 oktober.


Information! 10 Mbps-tjänsten samt 250 Mbps-tjänsten får en högre månadskostnad

För nya och befintliga ”Privatkunder med villa-bredbandsavtal” och ”Privatkunder med lägenhets-bredbandsavtal” gäller att: 10 Mbps-tjänsten och 250 Mbps-tjänsten kommer få en höger månadskostnad (10 Mbps-tjänsten och 250 Mbps-tjänsten höjs med 4 kr/mån). De nya priserna blir synliga på hemsidan först efter den 1 oktober.


Nyhet! Nya hastigheter 500 Mbps och 1 Gigabit!

From 1 oktober kan du även välja 500 Mbps och supersnabba 1 Gbps! Dessa nya, riktigt höga hastigheter blir synliga och valbara på hemsidan efter den 1 oktober. Vi är glada över att inom kort kunna erbjuda ännu snabbare hastigheter. Vi lanseras dessa nya hastigheter på grund av en hög efterfrågan på riktigt, riktigt snabbt bredband. OBS! Tänk på att även din egen hemma-utrustning måste vara av god prestanda för att du ska kunna dra nytta av de högre hastigheterna. Läs mer om detta under sidan Surfa snabbare.


Hur ändrar man hastighet? Hur säger jag upp mitt avtal?

Enklast ändrar du som är befintlig kund, ditt bredband själv genom att logga in på hemsidan. Därefter går du till sidan Ändra bredbandsabonnemang, där kan du efter att du loggat in ändra din hastighet eller avsluta ditt avtal.


Vilka hastigheter kan man välja efter den 1 oktober?

Valbara hastigheter för privatkunder, efter den 1 oktober kommer vara: 10 Mbps, 100 Mbps, 250 Mbps, 500 Mbps och 1 Gbps. Läs mer om våra olika hastigheter på sidan om Bredbandsabonnemang. OBS! De nya priserna och de nya hastigheterna kommer vara synliga på vår hemsida först efter den 1 oktober.


Jag har frågor om de kommande förändringarna!

Har du frågor om de kommande förändringarna och vill ha manuell hjälp är du välkommen att Kontakta kundtjänst.