Bredband Support


Bredband support – vi ser till att du har snabb bredbandsuppkoppling och hög internetkapacitet

Värnamo Energi har ett modernt och stabilt fibernät, byggt för att kunna tillhandahålla hög internetkapacitet och för att klara olika typer av yttre driftsstörningar. Vårt högklassiga fibernät och våra IT-tekniker borgar för en hög leveranssäkerhet som innebär att du så gott som alla timmar under ett år kan koppla upp dig mot internet för att surfa, e-handla, streama musik och film, eller för att skypa och umgås med vänner på distans.


Kända bredbandsstörningar

Även om vi gör vårt yttersta för att säkerställa högsta internetkapacitet så kan det oförutsedda hända som orsakar störningar i bredbandsnätet. Du hittar alltid vår senaste Driftinformation här på vår hemsida.


Bredband felsökning

På sidan Bredband Felsökning ger vi dig goda råd hur du ska agera vid en plötslig bredbandsstörning för att utesluta att störningar och dålig prestanda beror på fel i din egen bostad.


Support vid Bredbandsinstallation

På sidan Bredband Installation får du tips och goda råd hur du ska gå till väga för att komma igång med ditt bredband.


Så surfar du snabbare

Med en fast bredbandsanslutning (internetanslutning) från Värnamo Energi får du alltid den hastighet du betalar för i ditt fiberuttag. På sidan Surfa snabbare får du tips och goda råd hur du får bra internetprestanda (surfar snabbt) i hela bostaden.


Så surfar du säkert

På sidan Surfa säkert får du tips och goda råd hur du skyddar ditt hemmanätverk (datanätverk) från intrång.


Bredband Tillval

Under sidorna Bredband Tillval hittar du mer praktisk information om Router, E-post, TV som bredbandstillval och  Telefoni.


Din fiberkonverter

När du anslutit din fastighet till fibernätet (bredbandsnätet) får du ett fiberuttag detta ska du normalt sett inte röra. Du får även en fiberkonverter. Via fiberkonvertern kan du fördela internetkapaciteten vidare i din bostad. På sidan Din fiberkonverter hittar du mer praktiskt information om hur denna fungerar.


Frågor om bredbandssupport?

Kontakta kundtjänst om du inte hittar svar på dina bredbandsfrågor. Vi hjälper dig gärna!