Mina Sidor

Logga in på Mina Sidor för att se information om dina kund-/anläggningsuppgifter som finns sparat i vårt system.
Här hittar du även statistik på din el- och fjärrvärmeförbrukning. Samt alla dina fakturor på el, fjärrvärme, bredband och TV. 

Logga In på Mina sidor
 
OBS! Vill du lägga upp nya e-postkonton eller se/ändra något i din TV-tjänst, så loggar du istället in på Bredband/TV-portalen nedan.
 


Bredband / TV-portal

Användarnamn:


Lösenord:


Prognosen indikerar höga elpriser i höst
Den torra sommaren har medfört rekordlåga nivåer i de svenska vattenkraftsmagasinen, dessutom är tillgången på kärnkraftsel låg just nu på grund av ett flertal verk är avställda för årlig översyn, detta i kombination med att priset på elcertifikat och ursprungsgarantier skenat i höjden, gör sammantaget att elpriset förväntas bli ovanligt högt i höst.
 bild diagram elprisutveckling 2014-2018 vrnamo energi
- Det rörliga elpriset, ligger just nu betydligt högre än normalt för årstiden och har dessutom en priskurva som pekar fortsatt uppåt. Elpriset förväntas därför bli ovanligt högt i september i synnerhet, men kan tyvärr även fortsätta att ligga högt beroende på hur kall den kommande vintern blir, konstaterar Helen Eriksson, marknadschef på Värnamo Energi.
- Tack vare en god tillgång på el, där den förnybara delen med vattenkraft, vindkraft och solel varit väldig gynnsam, har vi under de senaste 5-6 åren upplevt förhållandevis låga elpriser, säger Åsa Karlsson, energisäljare på Värnamo Energi.
- När vi tittar i backspegeln, har vi inte tidigare haft så höga pristoppar i september månad, som vi nu tvingas förbereda oss på, berättar Åsa Karlsson. Att vintern brukar dra med sig ökade elpriser är det flesta medvetna om, men nu ligger priserna högt redan i september.
- Få kunder med direkteluppvärmda villor har väl glömt vintrarna 2010 och 2011, vilka båda hade väldigt höga vinterpriser. Då berodde de höga elpriserna på extremt långa vintrar med kall väderlek i kombination med undermålig tillgång i de svenska kärnkraftverken, säger Helen Eriksson. Denna höst beror de ökade elpriserna också till viss del på bristande kapacitet i kärnkraften, men främst på grund av det stora underskottet i de svenska vattenmagasinen, i kombination med kraftigt förhöjda priser på elcertifikat och ursprungsgarantier, säger Helen Eriksson.
- Många kunder passade på att binda sitt elpris i våras. Men för dem som inte hann med att teckna fast elavtal då, rekommenderar vi nu att rida ut stormen och ligga kvar på rörligt pris över vintern med förhoppning att kommande vår ska göra sitt antåg i följe med en rejäl vårflod som åter kan sänka elpriserna till mer gynnsamma nivåer, säger Åsa Karlsson, energisäljare på Värnamo Energi.
Länk till aktuella elpriser 

akn lthumb
Åsa Karlsson
Energisäljare El
Tel: 0370 69 41 37
Mobil: 072 146 06 40
E-post:
asa.karlsson@varnamoenergi.se
hen lthumb
Helen Eriksson
Marknadschef
Tel: 0370 69 41 17
Mobil: 070 530 05 93
E-post:
helen.eriksson@varnamoenergi.se
 

Kundtjänst

Telefon: 0370-69 41 00

E-post till Kundtjänst:
kund@varnamoenergi.se

E-post till Support bredband och tv:
support@varnamoenergi.se


ÖPPETTIDER:
Mån-Tors:07.30-16.30
Fredag & dag före helgdag: 
07.30-15.30
Lunchstängt alla dagar:
12.00-13.00


Senaste nyheter

 

DRIFTINFO:

Länk till senaste nyheter om vårt el-, fjärrvärme-, bredband- & tv-nät. 


FELANMÄLAN:
Felanmälan på el, fjärrvärme,bredband eller TV kan göras dygnet runt per telefon
0370-69 41 00