Mina Sidor

Logga in på Mina Sidor för att se information om dina kund-/anläggningsuppgifter som finns sparat i vårt system.
Här hittar du även statistik på din el- och fjärrvärmeförbrukning. Samt alla dina fakturor på el, fjärrvärme, bredband och TV. 

Logga In på Mina sidor
 
OBS! Vill du lägga upp nya e-postkonton eller se/ändra något i din TV-tjänst, så loggar du istället in på Bredband/TV-portalen nedan.
 


Bredband / TV-portal

Användarnamn:


Lösenord:


  • JoomlaWorks Simple Image Rotator

Energiskatt
 
Statlig energiskatt på el from 2019-01-01 är 34,7 öre/kWh (43,38 öre/kWh inkl moms) och debiteras via elnätsfakturan.
 


Moms
Momsen, är en statlig pålaga som f.n. ligger på 25%
 
 
  
Elcertifikatavgift
 
Om du tecknar ett fast elhandelsavtal binds elcertifikatavgiften under hela avtalsperioden. Om du tecknat ett rörligt elhandelspris eller är avtalslös (dvs du har Anvisningspris) så kan elcertifikatsavgiften komma att ändras.
 
Fr.o.m. 2019-07-01 är elcertifikatsavgiften 3,5 öre/kWh (4,375 öre/kWh inkl moms).
 
Elcertifikatsavgift är en statlig pålaga som syftar till att öka den förnybara elproduktionen i Sverige. Systemet bygger på att producenter av förnybar el (tex vind- och vattenkraftsel) blir tilldelade elcertifikat av staten för varje MWh de framställer. I förlängningen ska det leda till en bättre miljö. Tack vare elcertifikatsystemet har Sveriges elproduktion från förnybara energikällor ökat med 16 TWh mellan 2002 och 2013. Systemet bevakas av Energimyndigheten. Ett elhandelsbolag som säljer el måste inneha, en av Sveriges Riksdag beslutat, andel elcertifikat per såld kilowattimme el. Elcertifikaten köper elhandelsbolaget in från elproducenter som blivit tilldelade elcertifikat av staten. Alternativt kan elhandelsbolaget köpa in elcertifikat från andra aktörer som handlar med elcertifikat.
 
Den beslutade andelen elcertifikat som ett elhandelsbolag måste inneha per såld kilowattimme el, kallas kvotplikt. Kvotplikten varierar från år till år. Kvotplikten beslutas av Sverige riksdag. Genom kvotplikten skapas en efterfrågan på elcertifikat och i förlängningen stimuleras elproducenter att investera i ytterligare förnybar elproduktion. Det är alltså en miljöstimuleringsåtgärd.
 
Diagrammet nedan visar, den av Sveriges Riksdag beslutade, kvotplikten för innehav av andel elcertifikat per såld kiolwatttimme, från år 2005 och fram till år 2020.
 
kvotplikt2005-2021
 

 

Kundtjänst

Telefon: 0370-69 41 00

E-post till Kundtjänst:
kund@varnamoenergi.se

E-post till Support bredband och tv:
support@varnamoenergi.se


ÖPPETTIDER:
Mån-Tors:07.30-16.30
Fredag & dag före helgdag: 
07.30-15.30
Lunchstängt alla dagar:
12.00-13.00