hojerhastighet
 Grattis till alla privatkunder med bredband via fiber från Värnamo Energi!

För att möta våra kunders förväntningar och framtidens tuffa krav på allt snabbare internetuppkopplingar har vi nu beslutat att höja ut-hastigheten* rejält!
 
Detta innebär att vi from 1 januari 2019 skruvar upp ut-hastigheten för alla konsumenter som har avtal med Värnamo Energi på bredband via fiber. Men vi justerar inte priset. Ja, du läste rätt! Samma pris, men jättemycket snabbare! Se uppgraderingstabell nedan.
 
För varje dag blir internet allt större. Det blir mer rörliga bilder, filmer, spel och tunga filer som gör att man behöver ett bredband som är snabbare än snabbt. Värnamo Energi har sedan länge erbjudit bredbandsabonnemang med in-hastighet på 250 Mbps.

 

Vad menas med in- och utgående hastighet? 

Bredbandsabonnemang prissätts efter in- och uthastighet. In-hastighet kallas hos en del andra internetleverantörer för ”nedströms hastighet” och det vi kallar ut-hastighet kallar de för ”uppströms hastighet”. Vi tycker att de är enklare att förstå att ”in” är det som kommer in via min internetanslutning och ”ut” är det jag skickar ut från min anslutning.

In-hastigheten (nedströms) bestämmer hur snabbt du kan hämta information, tex ladda hemsidor och få tillgång till den bästa kvalitén på din streaming. Det är också viktigt för dig som spelar onlinespel.

Ut-hastigheten (uppströmshastigheten)avgör hur snabbt du kan skicka stora filer. Särskilt viktigt för dig som jobbar hemifrån och som vill skicka bilder och tunga dokument till andra. 

 

Hur beställer jag bredband via fiber?

På sidan om våra olika bredbandsabonnemang  kan du kolla om du kan få bredband via fiber till din bostad.

 

Vilken hastighet bör jag välja?

Det viktigaste är att du väljer en hastighet som motsvarar ditt behov. Om du är själv i hushållet och bara använder din internetanslutning till att betala räkningar och att surfa runt lite på hemsidor, så räcker det gott med ett 10 Mbps-abonnemang.

Men om du är en mer avancerad användare, som streamar mycket musik och högupplöst film, och kanske har flera uppkopplade enheter (du har både dator, surfplatta, uppkopplad mobil, smart klocka, wi-fi uppkopplad tv eller ljudanläggning osv), ja då behöver du gå upp några snäpp i abonnemangshastighet för att din internetkapacitet ska räcka till. Är ni dessutom flera avancerade användare i hemmet, då behöver ni gå upp ytterligare och välja något av de högre abonnemangshastigheterna. Annars finns det risk att ni upplever att kapaciteten brister.

 
 Jag får inte ut den hastighet jag betalar för!

Tyvärr räcker det inte alltid att välja högsta hastigheten för att få bra surf, du måste även regelbundet kontrollera att dina egna uppkopplade prylar har tillräcklig prestanda. Värnamo Energi levererar den hastighet du abonnerar på till ditt fiberuttag/bredbandsuttag. Om du surfar trådlöst i hemmet beror eventuella hastighetsförsämringar på ditt eget Wi-fi eller dina egna uppkopplade enheter där hemma. Läs gärna vår infosida Så får du snabbare trådlös surf som innehåller med massor av tips och goda råd hur du får ut maximal kapacitet av din internetuppkoppling.

 
uppgraering
.....* Nyhet! Från och med årsskiftet höjer vi ut-hastigheten rejält för alla Värnamo Energi kunder med privat-kund-fiber-abonnemang. 1:a januari blir ut-hastigheten lika snabb som in-hastigheten!.....